EMS/TENS

Här bokar du tid för EMS/TENS.
Läs mer om behandlingen

PRISER

Ord pris: 295 kr
Som klubbmedlem: 145 kr 

En session tar ca. 30 min beroende på program

VAD ÄR FÖRDELARNA MED ELEKTRISK MUSKELSTIMULATION OCH HUR FUNKAR DET?


Vi har i många år känt till att elektrisk muskelstimulation (EMS) ger påtagliga effekter på muskulatur, lokal cirkulation och smärta i rörelseapparaten. Ett faktum som idrottare världen över utnyttjat, främst när det gäller återhämtning och rehabilitering.


Med EMS stimuleras motoriska nerver för att skapa muskelkontraktioner, till skillnad från lågfrekvent TENS som åstadkommer korta muskelryckningar. Elektrisk muskelstimulation aktiverar och tränar dina muskler på ett sätt som vanlig träning inte kan vilket gör det mycket effektivt i rehabiliteringssyfte av t. ex. knä/axelskador. Man fäster små självhäftande elektrodplattor på den aktuella muskeln som sedan skickar elektroniska impulser till dina nervfibrer och skapar muskelsammandragningar. Det efterliknar det sätt som muskelsammandragningar normalt sker på, dvs genom att ditt centrala och perifera nervsystem skickar elektriska signaler till musklerna. Detta ger oss fördelar som:


  • Ökad cirkulation
  • Smärtlindring (TENS): Ger lindring vid både akut och kronisk smärta
  • Muskelavslappning: Kan effektivt sänka muskeltonus och lindra kramp m.m
  • Träning av lokal muskulatur: Du kan använda stimulatorn till att på ett mycket säkert och effektivt sätt träna upp lokal muskulatur. Som sagt mycket effektivt i rehabiliteringssyfte av knä/axelskador etc